Kleinkunst

‘Men bereikt een fase waarin het niet langer de zanger is die het lied zingt, maar het lied zingt de zanger’.

Hazrat Inayat Khan

Programma ‘Rituelen’

In dit programma neem ik u mee langs het pad van rituelen. Wat zijn rituelen, waartoe dienen ze? Waarom zou ik iets met rituelen moeten? Misschien is het wel dit:  een ritueel biedt tijd en ruimte  in een jachtige wereld. Het geeft aandacht aan wat aandacht nodig heeft.

Waar gevoelens van vreugde, verdriet, geluk en woede te groot worden om uit te spreken, kunnen vrije rituelen die plaats innemen. Vrije rituelen gebruiken we bij grote overgangsmomenten in het leven zoals onder andere geboorte, huwelijk en dood.

Samen gaan we op zoek naar de kracht van rituelen. Het programma omvat sprankelende muziek, liedjes, woorden en stilte, om zo met rust, liefde en aandacht betekenis te geven aan speciale momenten in je leven.

Vragen over dit programma? bel of mail mij gerust!

 

Programma ‘Tussen Maarten Luther en Rumi’…een weg naar je bestemming

Wie geeft zal ontvangen. Het wordt nooit leeg want je leven heeft een doel en dus zin. Maar hoe en wat geven wij? Geven we vanuit ons hart of met ons verstand? En wat geven we? Materie of iets van onszelf? En hoe leven we? Alleen in de uiterlijke wereld of keren we ons van tijd tot tijd ook naar binnen?            Om zelf gevuld en geïnspireerd te raken moeten we ontvangen. Maar waar zijn die bronnen?                        Oude vormen als godsdienst hebben we verlaten. Toch draaien alle religies en levensbeschouwingen om liefde, om verbinding, met jezelf, met anderen, met de natuur en met iets dat groter is dan jij. In Nederland voelt een kwart van de bevolking een grote openheid naar andere religies. Ze putten uit meerdere religieuze bronnen, zijn ‘multireligieus’.
Maarten Luther en Rumi waren mensen die gaven. In het programma ‘Tussen Maarten Luther en Rumi’ …een weg naar je bestemming word je meegenomen op een spirituele levensweg.

Tekst en muziek uit diverse religies, culturen, tijden en genres: een levenslied, een kinderlied, een kerklied, een socialistische mars, soefi muziek, nieuw gecomponeerde liederen, koorzang, instrumentalisten en beelden. Spannend, grappig en emotioneel. Met veel liefde boren we bronnen aan die je een stukje dichter bij jouw bestemming brengen.

Concept en artistieke leiding: Selim Doğru i.s.m. Henk Smaling

Vragen over dit programma? bel of mail mij gerust!

Mijn geschiedenis in kleinkunst

Na mijn fysiotherapieopleiding ben ik gaan werken in het CWZ in Nijmegen. In de avonduren en weekenden deed ik een kleinkunst opleiding: International School For Musical Etertainment. Een particuliere opleiding.

Ik ging liedjes schrijven waarmee ik twee  maal de André Meurstroffee voor tekstschrijvers won. Daarnaast presenteerde ik drie theaterprogramma’s: Tour de chant (1981), Niets om het lijf (1983) en Jongens met rimpels (1986). Als theaterdocent ben ik aan De Lindenberg, huis voor de kunsten, in Nijmegen, verbonden geweest. In 2007 ging het programma Hotel Weemoed in première. Een hartverwarmend nostalgisch programma. Samen met zangeres Caren van Kessel, voormalige helft van Maywood en pianist Bouwe Bruins.

 

Be Sociable, Share!