Veel mensen verlangen naar geestelijke groei en vrijheid en zoeken wegen om dit te realiseren. Het universeel soefisme is een spirituele levenshouding die ons kan helpen om bewuster en liefdevoller in het leven te staan.
Deze vorm van soefisme is universeel omdat het de mystieke kern van alle wereldreligies erkent en eert. Voorbij alle culturele verschillen gaat het om de religie van het hart dat zich richt op liefde, harmonie en schoonheid. Universeel soefisme helpt ons dit te realiseren in het dagelijks leven.
Het pad is voor iedereen anders en daarom kent het universeel soefisme geen dogma’s of dwingende leefregels. Je krijgt inspiratie om je hart te openen voor jezelf en anderen en het licht van je ziel te ontdekken.
Soefi Beweging
De Indiase mysticus en musicus Hazrat Inayat Khan (1882- 1927) bracht dit soefisme naar het westen. Zijn toespraken, later in boeken verschenen, bieden verschillende verrassende perspectieven op de vele vragen waarmee wij in het leven te maken krijgen. Voor wie hiermee verder wil stichtte hij de Soefi Beweging.
Kennismaken
Kennismaken met het Universeel Soefisme kan. Elke laatste donderdagavond van de maand is er een bijeenkomst voor mensen die geïnteresseerd zijn.
Welkom!
Johannes Witteveen overleed 25 april 2019. Hij was mijn leermeester op het soefi pad. Jarenlang begeleidde hij mij bij mijn diepe verlangen dit spirituele pad te bewandelen. Hij leerde me hoop en moed te hebben om stap voor stap vooruit te komen op deze weg. Een pad om de ‘Ene’ te voelen, die ene Geest van leiding die kan maken dat je voelt dat je je leven een andere wending moet geven. Een wending waarbij je meer naar je innerlijk dan naar je uiterlijk leven kijkt.
Van Witteveen kreeg ik de naam MussaVir. Een naam om me eraan te herinneren wat mijn opdracht is in het leven. Mijn naam staat voor veranderen, ontwerpen en vorm geven. Zoals een pottenbakker op een draaischijf van een klomp klei een prachtige vaas modelleert. Samen met hem zochten we naar een vorm voor mijn spirituele leven. Samen op weg, zonder hem moet ik verder…
site universeel soefisme