social media

Social media
Enkele maanden geleden ben ik bij een voorlichtingsavond geweest. ZZPers en social media. Mijn relatie met de social media was een losse, niet op oer gevoelens gebaseerde relatie. Ik had alles; Facebook, Twitter, Linkedin, een website…maar er zat geen verband in. Zo’n beetje hetzelfde gevoel als bij de huidige veertigers: alles hebben, maar niet de weg vinden om er domweg gewoon gelukkig mee te zijn.
Te hooi en te gras zette ik wat op de website, Facebook, Twitter en op Linkedin stond maandenlang een verwijzing: zie www.henksmaling.nl Je kwam dan uit op een statische pagina. Een stilstaand stoffig beeld. Net als in vele relaties als je al heel veel jaar bij elkaar bent.
Op die voorlichtingsavond ging ik het verband zien tussen een en ander, en het belang ervan. Als je de social media niet gebruikt zoals je ze moet gebruiken, ben je over vijf jaar niet meer zichtbaar volgens de deskundigen. En dat wil je niet. Je wilt zichtbaar blijven Want zichtbaar blijven betekent dat de mensen je blijven zien, en daardoor jij de mensen. Als mensen-mens is dat absoluut noodzakelijk. Stel je voor geen mensen meer te ontmoeten voor wie je een huwelijksceremonie, uitvaart-, of naamgevingsritueel mag verzorgen…
Daarom flink aan de slag met Jeroen Schalk, verhalend journalist & blogger en met heel veel geduld om mensen van mijn leeftijd uitleg te geven over social media. Onze wekelijkse ontmoetingen waren onmisbaar, leerzaam en gezellig. Nu weet ik heel veel van de social media. Ik kan ook al heel veel ermee, maar het kost ook heel, heel veel tijd. Maar het gaat steeds sneller zegt Jeroen.
Lees ik net een uitspraak waarvan ik de naam van de spreker niet kan achterhalen, maar hij of zij schrijft: ‘met onze mobieltjes en social media kunnen we op elk moment met iedereen contact hebben. Daardoor lopen we het gevaar nooit contact met onszelf te hebben’
Dus als dit verhaaltje klaar is ga ik tijd nemen om wat op het Facebook van mijn hart te zetten en hoop ik het getwitter van mijn innerlijk leven te horen. Dan komt alles weer goed. Ontstaat weer dat harmonieuze gevoel als bij het goedmaken na bonje in de relatie.

Geef een reactie