Over

“Als ik dan toch leef, laat het dan ook betekenis hebben.” – vrij naar Joseph Addison

Henk Smaling, trouwambtenaar en ritueelbegeleider in NijmegenHenk Smaling, aangenaam! Op de homepagina stond het al: leven is betekenis geven. Dat doen we allemaal, bewust en onbewust. We koppelen een waarde en woorden aan een bepaalde gebeurtenis, maar soms zijn er geen woorden voor. Dan zijn er rituelen nodig om betekenis te geven. Juist dit laatste fascineert me enorm, vandaar dat ik er mijn werk en passie van heb gemaakt. In 2009 heb ik dit wettelijk als eenmanszaak vastgelegd. Een jaar daarvoor werd ik beëdigd tot buitengewoon ambtenaar, wat betekent dat ik namens de gemeente Nijmegen wettelijk een huwelijk mag voltrekken.

Passie, professie en mensen

Ik ben geboren in 1946, maar het duurde in jaren nog vrij lang voor ik van huwelijksvoltrekking en ritueelbegeleiding mijn werk maakte. Ruim 35 jaar heb ik met plezier als fysiotherapeut gewerkt in het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen. Daarnaast ben ik 14 jaar als theaterdocent verbonden geweest aan De Lindenberg, huis voor de kunsten. Mensenwerk is mij dus nooit vreemd geweest. Sterker nog: ik zou niet zonder kunnen. In de jaren zeventig, tachtig en negentig heb ik me bovendien veel beziggehouden met kleinkunst. Schrijven, acteren, zingen en presenteren: het is een tijd lang passie en professie geweest. Hieruit is zelfs een cd ontstaan, met teksten die raken waar ik nu met bezieling mee bezig ben: het leven leren begrijpen, accepteren en plaatsen door betekenisgeving. Rituelen dus.

Meer weten?

Meer over mij kun je bijvoorbeeld vinden via sociale media. Je kunt me volgen op Twitter, leuk vinden op Facebook of een connectie worden op LinkedIn. Heb je een specifieke vraag of ga je toch liever voor een analoge kennismaking? Schroom dan vooral niet om contact met me op te nemen.